poniedziałek, 21 listopada 2016

Warsztaty kulinarne

14.11.2016 r. byliśmy w hotelu „Abis” na warsztatach kulinarnych, na których robiliśmy potrawy z kuchni włoskiej. Prowadził je szef tamtejszej kuchni. Siedzieliśmy wszyscy przy wielkim stole ze szklankami i dzbankami z wodą gazowaną i plasterkami cytryny. Pan prowadzący nakazał na początku abyśmy dobrali się w 4-osobowe grupy. Tak dobrani wychodziliśmy po kolei do kuchni i przygotowywaliśmy swoją pizzę, którą po zrobieniu i powrocie do sali zjadaliśmy. Ciasto mieliśmy już przygotowane, wystarczyło tylko dodać składniki i upiec. Czekając aż pizza się upiecze, staliśmy i gadaliśmy z jedną z pań pracujących w kuchni. Podczas nieobecności jednej grupy reszta siedziała przy stole i słuchała opowiadań na temat pochodzenia potraw lub sposobów ich przyrządzania. W drugiej części naszego spotkania przygotowywaliśmy sałatkę.W pierwszej kolejności Weronika i Agata zrobiły sos z wody, oliwy, musztardy i z odrobiny cukru i soli. Następnie kilka osób pokroiło warzywa takie jak ogórek, pomidory, cebulę i oliwki. Po tym ten, kto chciał, mógł sobie podejść i zrobić sałatkę, dodając składniki według własnych upodobań. Ja dodałam sałatę, pomidory, ogórka, kilka plasterków oliwki, ser feta, ser pleśniowy i sos przygotowany przez dziewczyny. Gdy skończyliśmy jeść podziękowaliśmy za spotkanie i opuściliśmy hotel.



  

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz