14.11.2016
r. byliśmy w hotelu „Abis” na warsztatach kulinarnych, na których robiliśmy
potrawy z kuchni włoskiej. Prowadził je szef tamtejszej kuchni. Siedzieliśmy
wszyscy przy wielkim stole ze szklankami i dzbankami z wodą gazowaną i
plasterkami cytryny. Pan prowadzący nakazał na początku abyśmy dobrali się w
4-osobowe grupy. Tak dobrani wychodziliśmy po kolei do kuchni i
przygotowywaliśmy swoją pizzę, którą po zrobieniu i powrocie do sali
zjadaliśmy. Ciasto mieliśmy już przygotowane, wystarczyło tylko dodać składniki
i upiec. Czekając aż pizza się upiecze, staliśmy i gadaliśmy z jedną z pań
pracujących w kuchni. Podczas nieobecności jednej grupy reszta siedziała przy
stole i słuchała opowiadań na temat pochodzenia potraw lub sposobów ich
przyrządzania. W drugiej części naszego spotkania przygotowywaliśmy sałatkę.W
pierwszej kolejności Weronika i Agata zrobiły sos z wody, oliwy, musztardy i z
odrobiny cukru i soli. Następnie kilka osób pokroiło warzywa takie jak ogórek,
pomidory, cebulę i oliwki. Po tym ten, kto chciał, mógł sobie podejść i zrobić
sałatkę, dodając składniki według własnych upodobań. Ja dodałam sałatę,
pomidory, ogórka, kilka plasterków oliwki, ser feta, ser pleśniowy i sos
przygotowany przez dziewczyny. Gdy skończyliśmy jeść podziękowaliśmy za
spotkanie i opuściliśmy hotel.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz